Stappenplan

Alle stappen voor een succesvolle Eco Expeditie

Het inzetten van De Eco Expeditie is een toegankelijk, innovatieve en inspirerende wijze voor het verspreiden van waardevolle natuur informatie.
stap 1
Content verzamelen

Bij de start van het project wordt er besloten uit hoeveel stoeptegels de route bestaat. Iedere tegel bevat een uniek onderwerp, dus het verzamelen van content is een omvangrijke taak. Denk hierbij aan het verzamelen, selecteren en herschrijven van teksten, maar ook aan het kiezen voor foto’s, video’s en bronnen. Daarbij moet alle informatie goed op elkaar aansluiten en het een gezamenlijk geheel vormen. Vervolgens wordt er gekozen waar de route wordt uitgezet en tot slot worden de wensen voor de illustratie voor op de stoeptegel omschreven. 

stap 2
Creatieve vormgeving

Op basis van de wensen van de opdrachtgever gaan onze vormgevers aan de slag met de ontwikkeling van een unieke illustratie voor op de stoeptegels. Wij weten precies wat er voor nodig is om de stoeptegels zoveel mogelijk te laten opvallen in het straatbeeld. Denk hierbij aan het gebruik van felle kleuren, begrijpelijke symbolen en weinig tekst. Bij de vormgeving van de stoeptegels zit 1 correctieronde inbegrepen. Vervolgens plaatsen we na goedkeuring de QR-code op de stoeptegel.

Indien de bestrating bestaat uit klinkers kunnen wij desgewenst het klinkerpatroon in het design door laten lopen voor de perfecte integratie in het straatbeeld.

stap 3
Stoeptegel

Stoeptegels met illustraties komen steeds vaker terug in het straatbeeld. Denk bijvoorbeeld aan de stoeptegel met het symbool tegen zinloos geweld en de bekende tegel met ‘Geen poep op de stoep’. De standaard maatvoering van een tegel is 30 x 30 cm en deze tegels zijn niet gevoelig voor slijtage of vandalisme. Daarbij zijn de tegels onderhoudsvrij en kan er gemakkelijk overheen gelopen worden. We gebruiken een speciale coating voor bescherming van de tegel, dus kwaliteit is gegarandeerd. De goedgekeurde illustraties overhandigen wij aan de printer om te produceren. 

stap 4
Navigatie app

Wij helpen de opdrachtgever met veel plezier bij het creëren van de digitale route in de navigatie app. Denk hierbij aan het aanmaken van een account, het plaatsen van de content in de kaartlaag, de huisstijl implementeren en het verzorgen van de juiste technische instellingen. Het is ook mogelijk om als opdrachtgever een account aan te maken en dit in co-creatie met elkaar op te leveren. 

stap 5
Plaatsing

Op basis van de uitgekozen locaties worden de stoeptegels vervolgens in de stad geplaatst. Iedere gemeente hanteert andere regelgeving omtrent het plaatsen van stoeptegels in de openbare ruimte. We adviseren om altijd de gemeente op de hoogte te stellen en informatie in te winnen over een mogelijke vergunningaanvraag.  

stap 6
Monitoring

Na de oplevering van de route inclusief stoeptegels en navigatie app, dragen wij het project over aan de opdrachtgever. Het is daarbij van belang dat alle informatie zo goed mogelijk wordt bijgehouden. Het kan namelijk zo zijn dat de omstandigheden in de buurt veranderen, zoals werkzaamheden aan de openbare weg. Daarbij is het ook zinvol om regelmatig te controleren of de content nog recent is. Hierdoor is het updaten van de navigatie app van cruciaal belang. 

Heb je na het lezen van dit stappenplan nog vragen?
Neem dan gerust contact met ons op!