De Eco Expeditie

Informatief
Toegankelijk
Opschaalbaar
Fun!

De Eco Expeditie zet technologie in om de wandelaar bewust te maken van de natuur in de stad!

Impact!

Tegenwoordig zitten we een groot gedeelte van de tijd op onze mobiele telefoon, waardoor we minder genieten van de natuur om ons heen. Dit heeft gevolgen voor onze toekomst, want de natuur heeft juist een positieve impact op het welzijn van de mens. 

 

De Eco Expeditie biedt hier een oplossing voor. Het onttrekt de blik van het digitale beeldscherm en richt de ogen op de werkelijke natuur om ons heen.

 

De Eco Expeditie verzorgt een wandeling met natuurweetjes, die gekoppeld zijn aan kleurrijke stoeptegels. Zo brengen we de mens weer terug in contact met de natuur die op z’n pad komt. Op deze wijze creëren we meer bewustzijn voor de biodiversiteit en maken we de wereld meer leefbaar voor mens, plant en dier.

Eco-expeditie, stadswandeling, biodiversiteit, wandeling, GPS, QR-code, interactief, natuur, Expowise

Hoe werkt het?

Met De Eco Expeditie ontdekken de stadsbewoners de lokale natuur en worden ze getriggerd om zelf een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in de stad.

Het werkt als volgt:

Tussen de huidige tegels op straat plaatsen we stoeptegels met kleurrijke afbeeldingen van de natuur uit de stad. We kiezen voor stoeptegels omdat deze hufterproof en onderhoudsvrij zijn. De stoep is al aanwezig dus maken we hier graag gebruik van. Super duurzaam dus! Deze stoeptegels trekken de aandacht en maken wandelaars nieuwsgierig. Op deze stoeptegels zijn QR-codes geplaatst. Door deze QR-code te scannen met een telefoon krijgt de wandelaar gratis toegang tot een navigatie app met achtergrondinformatie over het betreffende natuur weetje.

Iedere stoeptegel heeft drie bijbehorende pagina’s in de app: kijken, leren & doen. De wandelaar treft hier diverse content aan zoals filmpjes, teksten, foto’s, audiofragmenten, maar ook interessante links van hulpbehoevende instanties of programma’s. Via deze drie stappen laten we de informatie zo effectief en gevarieerd mogelijk bij de wandelaar landen, zodat er een noodzaak ontstaat om zelf ook een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in de stad.

Samengevat: De Eco Expeditie is een duurzame, innovatieve en interactieve wijze voor het delen van waardevolle lokale natuurinformatie met wandelaars.

Digitale experience

We gebruiken een navigatie app met plattegronden en talrijke opties voor multimedia-berichten. Via de GPS van de mobiele telefoon krijgt de wandelaar toegang tot:

  1. Het complete route-overzicht van De Eco Expeditie.
  2. De stoeptegel waar de wandelaar zich bevindt met bijbehorende informatie en media.
  3. Diverse andere wandelroutes van deelnemende organisaties uit de omgeving die al reeds gebruikmaken van dit platform.

De navigatie app is gratis toegankelijk en een account aanmaken is niet nodig. Het platform is beschikbaar in diverse talen en beschikt daarbij over een eenvoudig bedienbaar interface. Bij het scannen van de QR-code op de stoeptegel wordt er gevraagd om de app te downloaden. Als de app eenmaal gedownload is, dan is de route van De Eco Expeditie toegankelijk voor de wandelaar.

Wij verzorgen de hosting en plaatsen alle content in de app. Vervolgens kan de opdrachtgever gemakkelijk wijzigingen doorvoeren in de app indien nodig.
De nieuwe informatie wordt dan direct bijgewerkt in de app voor de gebruiker.
De navigatie app vervangt hiermee de traditionele routebordjes en kan daarbij meer informatie bieden dan ooit tevoren.

Spacetime Layers app

Diensten

Ontwerp

Wat bieden we aan?

  • Vormgeving van de illustraties voor de stoeptegel 

  • Vormgeving en huisstijl navigatie app

  • Illustraties druk-klaar maken (DTP)

Projectmanagement

Wat bieden we aan?

  • Coördinatie en planning van het project

  • Plaatsen content in navigatie app

  • Support op afstand

  • Productie en begeleiding van het ontwerp van de stoeptegels

Inspiratie