Welkom!

Bij De Eco Expeditie in Mariahoeve, Den Haag.

Helaas!

De Eco Expeditie is alleen toegankelijk met de mobiele telefoon.

De groene Schenk
Kijken bij De Eco Expeditie

Oase voor mens en dier!

De Groene Schenk bestaat uit vier tuinen die door zeven natuurliefhebbers is omgetoverd tot een oase voor mens en dier. De biodiversiteit zorgt voor een stukje essentiële natuur in de stad, waar mens en dier aan hun trekken komen. De tuineigenaren steken veel van hun vrije tijd in deze plek. 

De aanwezige planten voor bijen, vlinders,  zweefvliegen  en vogels maken deze tuinen een ideale leefplek voor deze soorten. Voor ons mensen is het een plek waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je zorgen ook even naar de achtergrond verdwijnen. Door de maanden heen zie je dat onze stadsnatuur altijd in beweging is. De planten komen op, bloeien en sterven weer af. Dit zorgt voor veel variatie in, kleuren en geuren. Ook de dieren zie je komen en gaan. Vliegend en kruipend. Kijk en luister!

Informatie uit De Eco Expeditie

Biologisch tuinieren

De Groene Schenk bestaat uit vier tuinen. Deze tuinen lopen op een natuurlijke manier in elkaar over en hebben elk een eigen karakter. Op deze plek wordt zoveel mogelijk op een biologische manier gewerkt. Dit betekent onder andere dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

In tuin drie vind je de biodynamische imkers. Zij laten de bijen zelf hun honingraten bouwen en de honing wordt niet geoogst. Zo kunnen de bijen de winter doorkomen door van hun eigen honing te eten en hoeven ze niet met suikerwater te worden bijgevoerd. Veel natuurlijker!

De Groene Schenk hecht veel waarde aan het belang van biologisch tuinieren. Door de meeste kwekerijen wordt veel gif gebruikt. Zeker bij bloembollen. Je kunt daarom beter bij biologische kwekerijen planten en kruiden kopen. Neem hiervoor een kijkje op deze website om diverse biologische kwekerijen te bekijken. 

Maak impact met De Eco Expeditie

Bezoek deze prachtige oase!

Nieuwsgierig geworden? Deze bijzondere natuurtuin is uiteraard geopend voor natuurliefhebbers. Dus waar wacht je nog op?

Openingstijden:
1 april – 1 november van 10:00 – 17:00

Graag vragen we je om de privacy van de tuineigenaar te respecteren en op de paden te blijven. De bloemen en vruchten zijn voor de bijen vlinders en vogels en niet om te plukken. Honden zijn niet toegestaan en de paden zijn niet geschikt voor kinderwagens.

Volg de route

Dit verhaal over De groene Schenk maakt onderdeel uit van een route in deze wijk.

Je kan heel gemakkelijk langs  alle natuurweetjes in deze route navigeren met de navigatie app Spacetime Layers.

Heb jij deze app nog niet?
Download deze dan hier.

Na het installeren van de app, klik je op de onderstaande knop.

Heb jij de navigatie app Spacetime Layers al op jouw telefoon geïnstalleerd? 

Klik dan direct op de onderstaande knop om naar de De Eco Expeditie in Mariahoeve, Den Haag te gaan.

Logo Eco Expeditie

Mede mogelijk gemaakt door: