Welkom!

Bij De Eco Expeditie in het centrum van Den Haag.

Helaas!

De Eco Expeditie is alleen toegankelijk met de mobiele telefoon.

Het meest voorkomende zoogdier in Den Haag
Kijken bij De Eco Expeditie

Dit Haagse zoogdier komt veelvuldig op het Plein voor.

Dit plein is één van de belangrijke ontmoetingsplekken voor het meest voorkomende zoogdiersoort van Den Haag. Het is een heel variabele soort.
Er is veel verschil in lengte, gewicht, haar-, nagel- en huidskleur. Een deel van deze verschillen is kunstmatig, zoals bijvoorbeeld de haar- en lipkleur van de vrouwtjes. De laatste jaren is het blijvend versieren van de huid door zowel mannetjes als vrouwtjes een trend die in opmars is. Ontmoetingen tussen ongepaarde mannetjes en vrouwtjes vinden vaak plaats op centrale plekken rond tafels waar alcoholische dranken aanwezig zijn.

Een ander bijzonder aspect van dit zoogdier is de organisatiestructuur. Deze soort kiest in een vierjaarlijkse cyclus nieuwe leiders die met name vanuit Den Haag hun zeggenschap uitoefenen. Met enige regelmaat zijn ook deze gekozen leiders hier op Het Plein waar te nemen. Weet jij over welk zoogdier we het hebben?

Informatie uit De Eco Expeditie

De invloed van de mens

De mens is een ‘ecosystem engineer’. Dit betekent dat ze hun omgeving aanpassen aan hun wensen. Andere bekende ‘ecosystem engineers’ zijn bijvoorbeeld bevers die bomen omknagen om er dammen van te bouwen of mieren die in mierenhopen een eigen leefwereld creëren.

Het effect van de mens op zijn omgeving is in vergelijking met andere ‘engineers’ echter enorm en niet altijd positief. In hun drang om hun leefomgeving vanuit hun eigen belevingswereld zo prettig mogelijk in te richten, leidt geregeld tot problemen voor andere organismen en uiteindelijk ook de mens zelf. De grootste bedreiging voor de mens is de zelf veroorzaakte verandering van het klimaat. Voor de bewoners van Den Haag is met name de verwachte zeespiegelstijging voor het einde van deze eeuw een groot probleem.

Op deze kaart zie je waar en hoe diep Nederland onder water stroomt als de primaire waterkeringen breken.

Maak impact met De Eco Expeditie

Samen voor een betere wereld!

De twee grootse opgaven die die mens heeft, is het stoppen van het verlies aan biodiversiteit en het afremmen van de opwarming van de aarde. Dit kan alleen wanneer ieder mens meedoet. Denk eens na over de keuzes die jij maakt.

Volg de route

Dit verhaal over de relatie tussen mens en dier maakt onderdeel uit van een route in deze wijk.

Je kan heel gemakkelijk langs  alle natuurweetjes in deze route navigeren met de navigatie app Spacetime Layers.

Heb jij deze app nog niet?
Download deze dan hier.

Na het installeren van de app, klik je op de onderstaande knop om direct in de app naar de route te gaan.

Heb jij de navigatie app Storytrails al op jouw telefoon geïnstalleerd? 

Klik dan direct op de onderstaande knop om naar de De Eco Expeditie in het centrum van Den Haag te gaan.

Logo Eco Expeditie

Mede mogelijk gemaakt door: