Welkom!

Bij De Eco Expeditie in Mariahoeve, Den Haag.

Helaas!

De Eco Expeditie is alleen toegankelijk met de mobiele telefoon.

De egel hotspot
Kijken bij De Eco Expeditie

Dit doodgewone park is in de nacht een belangrijk gebied voor egels

Egels, wie kent ze niet? Vriendelijke brompotten uitgedost met een stekelige jas. Op zoek naar een smakelijke regenworm of een vette slak scharrelen ze graag rond op donkere gazons omgeven door struiken. En die hebben ze hier in overvloed. Vooral de donkere gebieden geven de egels een veilig gevoel. Mocht je hier in de avond met je hond komen, houd je hem dan aan de lijn? Dat vinden deze beestjes wel zo fijn.

Informatie uit De Eco Expeditie

Vreemde geluiden uit de bosjes

Egels zijn bijzondere zoogdieren. De haren op hun rug zijn veranderd in stevige stekels waarmee ze zich kunnen verdedigen tegen roofdieren. Bij gevaar rolt een egel zich op waardoor hij verandert in een stekelige voetbal, die je maar beter niet kunt aanraken. In de nacht gaat een egel op zoek naar voedsel. Ze leggen hier makkelijk enkele kilometers voor af. Dat is in onze stad niet eenvoudig omdat ze verlichte delen zoveel mogelijk vermijden en het oversteken van de straat niet zonder gevaar is.

Overdag slapen ze in een nest van bladeren en mos onder een dichte struik.  Egels kunnen nogal luidruchtig zijn en dan kun je in het donker een hoop gesmak en gesnuif horen. Twee egels die samen de liefde bedrijven kunnen zeer luidruchtig zijn. Elk jaar weer wordt de politie gewaarschuwd vanwege vreemde geluiden uit de bosjes. Meer weten over de egels in Den Haag? Lees dan deze blog over egeltje Rob.

Heb je een egel in je tuin wonen? Laat ze lekker met rust en geef ze vooral geen melk. Wil je ze toch graag voeren? Koop dan speciaal egelvoer of geef ze wat kattenbrokjes.

Opgerolde egel

In het onderstaande video zie je hoe de egels hier in de stad op zoek gaan naar eten in het donker.

Maak impact met De Eco Expeditie

Bouw een egel snelweg of huisje!

Wil je iets doen voor de egel in je eigen tuin? Zorg dan als allereerste dat ze in je tuin kunnen komen. Dat dan door een egel snelweg te maken. Dit is een opening van 13 x 13 cm in een hek of schutting, zodat egels je tuin kunnen gebruiken als onderdeel van hun leefgebied.

Ook kun je een rommelhoekje met bladeren maken, of een egelhuisje plaatsen. Deze kun je kopen of zelf maken.

Egelhuisje
Volg de route

Dit verhaal over de egel hotspot maakt onderdeel uit van een route in deze wijk.

Je kan heel gemakkelijk langs  alle natuurweetjes in deze route navigeren met de navigatie app Storytrails.

Heb jij deze app nog niet?
Download deze dan hier.

Na het installeren van de app, klik je op de onderstaande knop.

Heb jij de navigatie app Storytrails al op jouw telefoon geïnstalleerd? 

Klik dan direct op de onderstaande knop om naar de De Eco Expeditie in Mariahoeve, Den Haag te gaan.

Logo Eco Expeditie

Mede mogelijk gemaakt door: