Welkom!

Bij De Eco Expeditie in Mariahoeve, Den Haag.

Helaas!

De Eco Expeditie is alleen toegankelijk met de mobiele telefoon.

De vogel huiskamer
Vogel woonkamer, gras sloot, bosje
De vogel woonkamer
Kijken bij De Eco Expeditie

Rommeltje hier he?

Je staat hier in de Schenkzone, dit is een van de ‘ecozones’ in onze stad. De gemeente beheert deze zones speciaal voor de natuur. Dit soort begroeide zones zonder kunstlicht zijn belangrijk voor vleermuizen en andere zoogdieren zoals egels maar ook insecten en natuurlijk vogels. Eigenlijk is het een soort woonkamer. Een plekje waar dieren hun gang kunnen gaan, zonder last te hebben van mensen. 

Informatie uit De Eco Expeditie

Vogels op diverse etages

Zo vlak bij de gebouwen vind je meestal geen zeldzame vogels, maar toch zijn hier verschillende soorten te ontdekken. De meerkoetjes en waterhoentjes zwemmen in het water en maken in het vroege voorjaar hun nesten. De meerkoet maakt zijn nest meestal in het water op een paar waterplanten of takken die in het water zijn gevallen. Het waterhoentje maakt zijn nest graag op de oever. Soorten zoals de groenling of de tjiftjaf maken hun nestje in het dichte struikgewas. Daarom is het belangrijk dat daar voldoende van aanwezig is. De koolmees broedt in holle bomen of in nestkasten. Boven in de boom vinden soorten zoals de zwarte kraai of de houtduif een plekje voor hun nest. Hierdoor is er op elke etage een andere woonkamer.

roodborst in een vogelbadje
Maak impact met De Eco Expeditie

Wil je ook je tuin inrichten voor vogels?

Wil je ook je tuin inrichten voor vogels? Dat is heel makkelijk! Zorg voor een aantal dichte struiken waar vogels in kunnen schuilen. Vogels worden blij van struiken met bessen, want dan hebben ze in de winter ook nog wat te eten. 

Een vogelbadje kan een mooie aanvulling zijn voor in je tuin. Veel vogels nemen graag een badje en bovendien kunnen ze daar direct uit drinken. 

Meer weten? Kijk dan eens bij de Vogelbescherming en doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Volg de route

Dit verhaal over de vogel big 5 maakt onderdeel uit van een route in deze wijk.

Je kan heel gemakkelijk langs  alle natuurweetjes in deze route navigeren met de navigatie app Storytrails.

Heb jij deze app nog niet?
Download deze dan hier.

Na het installeren van de app, klik je op de onderstaande knop.

Heb jij de navigatie app Storytrails al op jouw telefoon geïnstalleerd? 

Klik dan direct op de onderstaande knop om naar de De Eco Expeditie in Mariahoeve, Den Haag te gaan.

Logo Eco Expeditie

Mede mogelijk gemaakt door: