Welkom!

Bij De Eco Expeditie in het centrum van Haarlem.

Helaas!

De Eco Expeditie is alleen toegankelijk met de mobiele telefoon.

Buurtgroen

Zie je alle planten en potten? Deze zijn allemaal door bewoners aan de leefomgeving toegevoegd. Bij de herinrichting van de Barrevoetstraat worden groenslingers tussen de gevels aangebracht, om zo de smalle straat toch te vergroenen. Wat een fotogeniek plekje he?

Informatie uit De Eco Expeditie

Een duurzame buurt creëer je zelf!

In een stad is groen belangrijk. Ook in smalle straten hebben we voldoende groen nodig. Waar er weinig plaats is voor bomen, kan soms gekozen worden om een groenslinger over de straat te laten zwieren. Een groenslinger is een slinger van klimplanten die vanuit twee geveltuinen over de straat worden geleid. Niet alleen zijn planten mooi om te zien, maar ze geven de straat ook kleur en geur. 

Je begeeft je op dit moment ook vlak bij de botermarkt. Hier is iedere vrijdag een biologische markt. Buurtbewoners en andere Haarlemmers kopen hier verse biologische producten zoals bloemen, vis, groente, noten, brood en paddenstoelen. Lokaal inkopen doen is niet alleen goed voor de planeet, maar de kwaliteit is vaak ook beter. En zeg nou zelf, het ruiken, voelen en proeven van deze producten is toch ook leuk?!

Nog invullen

Haarlem gaat op groen!

Als je een smalle strook tegels vervangt door groen, kan regenwater makkelijker wegstromen in de bodem. Ook zorgt het groen voor verkoeling tijdens een warme zomer. De oppervlakte van een enkel geveltuintje is misschien klein, maar bij elkaar leveren de minituintjes een mooie bijdrage aan een groener Haarlem.

Instructie voor geveltuin, adoptie van boomspiegels en bewonersinitiatieven in Haarlem via https://haarlem.nl/een-koele-oase-tegen-uw-gevel  

Volg de route

Dit verhaal over de Botermarkt maakt onderdeel uit van een route.

Je kan heel gemakkelijk langs  alle natuurweetjes in deze route navigeren met de navigatie app Spacetime Layers.

Heb jij deze app nog niet?
Download deze dan hier.

Na het installeren van de app, klik je op de onderstaande knop.

Heb jij de navigatie app Spacetime Layers al op jouw telefoon geïnstalleerd? 

Klik dan direct op de onderstaande knop om naar de De Eco Expeditie in Haarlem centrum te gaan.

Logo Eco Expeditie

Mede mogelijk gemaakt door: